Bevar dit flotte smil ved at gå til tandlægen

10. February 2022

Hvert år bliver danskerne indkaldt til det årlige tandlægetjek, hvor tænderne bliver renset og poleret. For at bevare en god mundhygiejne er det vigtigt, at du overholder disse tider og får dine tænder tjekket. Det er ikke sjovt at gå med et hul i en tand i lang tid, når du har kunne gøre noget ved det. Du skal bruge dine tænder i mange år, så hvorfor ikke passe godt på dem? Ifølge statistikker synes mange det er dyrt at gå til tandlægen. Tandlægeregningen bliver kun meget dyrere hvis du forsømmer dine tænder og pludselig står og skal have ordnet en masse.

Bestil tid straks

Lige så snart du har fået indkaldelse til tandlægen, bør du bestille en tid med det samme. Jo tidligere du får tiden bestilt, jo flere tider vil der også være at vælge imellem. Der er mange gode undskyldninger for at udskyde tandlægebesøget. Det gælder bare om at få det overstået, så du kan trøste dig med, at der forhåbentligt går et helt år før det er nødvendigt at kontakte tandlægen igen.

Find en god tandlæge

Der findes mange gode tandlæger i Danmark. De fleste danskere vælger en tandlæge, som befinder sig i lokalområdet. På denne måde skal der ikke bruges for meget transport på at komme til tandlægen. Det er vigtigt at du føler dig tryg hos din tandlæge, da tilliden er med til, at du får en god oplevelse. Hvis du af den ene eller anden grund er utilfreds med tandlægen, bør du skifte til en anden. Du kan f.eks. vælge SlagelseTand som tandlæge.

En sund mund

En sund mundhygiejne er med til at bakterier holder sig væk og at dine tænder forbliver stærke. Du bruger dine tænder når du smiler og tygger og de skal gerne kunne holde hele dit liv. Der er nogen som mister deres tænder og dermed får gebis i en tidlig alder netop fordi de ikke har vedligeholdt en sund mund. Derfor skal du huske at børste tænder morgen og aften samt besøge tandlægen når det er tid til det.

Få hjælp af tandlægen

Hvis du af en eller anden grund er ked af hvordan dine tænder ser ud, så er der heldigvis hjælp at hente. Den lokale tandlæge kan give dig gode råd til hvordan du kan få lyst til at smile igen. Det er f.eks. muligt at få bleget dine tænder hvis de har fået en gullig farve eller du kan få repareret dine tænder hvis du har mistet en tand. Der er mange behandlingsmuligheder, men disse kan du kun blive klogere på, ved at lade en tandlæge kigge på dine tænder. Grimme tænder er typisk med til at påvirke selvtilliden. Du kan ikke skjule dine tænder, men du kan prøve at gøre noget ved det, så selvtilliden kan komme tilbage.

Du skal have lyst til at smile

Vedligehold den gode mundhygiejne, så du undgår at få grimme tænder. Det er vigtigt at du har lyst til at smile til folk og vise dem dit flotte Colgate smil. Dette er udelukkende med til at give dig selvtillid.