Gode råd til lindring af hoste og dårlig søvn

20. October 2022

Med til en god sundhed hører en god lungekapacitet, hvormed du har de bedste forudsætninger for at dyrke god sport og være aktiv. Vi kender dog alle til at blive ramt af en tung forkølelse, der udvikler sig til en grim hoste, hvilket kan gøre både hverdagen og dens aktiviteter besværlige og uoverskuelige. En grim hoste kan nemlig – udover at være utroligt generende i løbet af dagen – også være yderst generende om natten, hvor den ofte holder en vågen og skaber en urolig nattesøvn. En god nattesøvn bidrager som bekendt til en hurtig helbredelse af sygdom, hvorfor hoste derfor ofte skaber en ond cirkel af et langt sygdomsforløb og dårlig søvn. Med de rette midler kan du dog lindre hosten, så du kan få den nødvendige søvn for at blive rask. Læs de gode råd til lindring af hoste her på siden.

Hvorfor hoster man?

Hoste er en naturlig refleks, der skabes af kroppen i dens forsøg på at fjerne fremmede elementer fra luftvejene såsom eksempelvis slim, som der netop forekommer ved en forkølelse og luftvejsinfektioner. Hosten forsøger altså af beskytte og rense luftvejene, så de ikke udsættes for fremmede og generende elementer. Dette gør desto mindre ikke hosten mindre generende, da slimen kan være sej og besværlig at hoste op. Hoste kan være en langevarende proces, der kan være svær at komme af med, men med de rette midler kan du med fordel lindre den generende hoste og dermed også opnå en bedre søvn, som ligeledes bidrager til et hurtigt sygdomsforløb.

Hvad kan man gøre ved hoste med slim?

Hoste med slim er yderst generende, men det kan heldigvis ofte lindres med de rette midler. For det første er det vigtigt at drikke rigeligt med væske for at lindre symptomerne. Både kolde og varme drikke kan virke lindrende, hvorfor du blot skal vælge, hvad der fungerer bedst for dig. Det er dog altid en god idé at drikke rigeligt med vand. Derudover kan man lindre den irriterende hoste med et slimløsende hostemiddel, hvilket gør slimen mere tyndtflydende, hvorfor den dermed er nemmere at hoste op. Blandt de bedste flydende slimløsende midler anbefaler vi Bromhexin, som lindrer hosten ved netop at gøre slimen i luftvejene mere tyndtflydende, hvorfor slimen dermed også bliver lettere at hoste op. Dermed kan et middel som Bromhexin med fordel benyttes, når man er ramt af en irriterende og generende hoste.