Modtag misbrugsbehandling når du ikke er på arbejde

2. March 2022

Et misbrug af alkohol, hash eller stoffer rammer helt almindelige mennesker. Mennesker med familie, arbejde og på mange måder et helt normalt liv. Heldigvis er der mange muligheder for at få hjælp og misbrugsbehandling på. Hvis man vælger en privat misbrugsbehandling, er det ofte muligt at modtage misbrugsbehandling udenfor normal arbejdstid. Dette kan godt have en stor positiv effekt på ens behandlingsprognose og derigennem ens bedring og livskvalitet efter endt behandling.

Effektiv og anonym misbrugsbehandling

Her tilbyder de en privat og 100% anonym behandling af misbrug. de har designet et effektivt og gennemprøvet behandlingsprogram, der giver dig de bedste muligheder, til et liv uden misbrug og alle de negative konsekvenser fra alkohol, stoffer eller medicin. Alt sammen foregår uden nogen former for registrering og udenfor normal arbejdstid. Du kan bo hjemme og fortsat passe dit arbejde.

Intensiv misbrugsbehandling

Deres behandling af misbrug er et intensivt behandlingsforløb som kun tager 6 til 7 uger med primær behandling, efterfulgt af 12 måneders efterbehandling. Gennem behandlingsforløbet vil der blive tilbudt en familiesamtale og familiekursus for de pårørende.

 

Med denne misbrugsbehandling vil du og din familie være i trygge hænder og man er som skrevet, tilknyttet stedet i lidt over et år, hvilket giver nogle gode muligheder for at komme godt afsted med sit nye liv uden misbrug og alle de negative konsekvenser det har med sig.

 

Hvornår er et misbrug behandlingskrævende?

Her kan du se eksempel på hvordan et misbrug typisk defineres.

 

  • Svækket evne til at styre indtagelsen, nedsætte, sige stop/stoppe med forbruget
  • Toleranceudvikling, forbruget stiger over tid og der skal en større og større dosis til at opnå samme virkning
  • Trang til at tage stoffer, ryge, drikke
  • Abstinenssymptomer eller indtagelse for at ophæve disse
  • Vedblivende selvom personen ved at forbruget skader personen selv eller de nærmeste
  • Drikker som en slags medicinering. For at sove, berolige, mod stress, angst, bekymringer og andet.
  • Misbruget spiller en dominerende rolle i forhold til prioriteringer og tidsforbrug.

 

Hvis man kan svare ja til 2 eller flere af disse spørgsmål, vil der ofte være tale om et behandlingskrævende misbrug.

 

Den svære samtale

For langt de fleste er det enormt svært at bede hjælp til behandling af misbrug. De fleste med misbrug tror at de er de eneste med denne lidelse og de har ofte prøvet utallige gange at enten stoppe eller kontrollere deres misbrug selv. Ofte er det mange gange de pårørende, som opdager misbruget lang tid før misbrugeren selv mener at have et misbrug.

 

Som misbruger er man langt fra alene!

 

Der findes flere tusinde danskere som lever med misbrug og det vil aldrig gå over af sig selv. Det gælder om at tage den svære samtale og bede hjælp. Når først man som misbruger får professionel hjælp, så ser man at det er muligt at komme fri af sit misbrug.