Husk balance i dit sunde liv

1. July 2022

Hvis du har fokus på at leve et sundt liv, er det vigtigt, at du også husker at have en vis balance. Det er uden tvivl sundt for din krop at spise rigtigt og træne regelmæssigt. Men det er også vigtigt for din mentale balance, at du får koblet af og har nogle gode oplevelser med dine venner og familie.

Der er få ting, der er så afslappende som et godt glas hvidvin, noget lækkert mad og en god samtale. Særligt, hvis vejret virkelig arter sig udenfor. Hvis du derfor gerne vil vide, hvordan du finder den rette hvidvin, kan du roligt læse med videre.

Sådan vælger du den rette hvidvin

Der findes utallige hvidvin, der kan klassificeres under forskellige kategorier. Derfor skal du bestemt heller ikke være i tvivl om, at du også godt kan finde en lækker vin, der passer til dine smagsløg. Når det kommer til hvidvin, taler man ofte om fire overordnede smagsvarianter:

  • Sød
  • Tør
  • Cremet
  • Sprød

Hvilken en du bør vælge, er naturligvis op til dine personlige smagspræferencer. Ligesådan kommer det også an på, hvilken slags mad du eventuelt skal have. Forskellige hvidvine egner sig nemlig til forskellige slags mad. Der er også nogle af vinene, der egner sig bedre helt uden mad.

Oftest kan du læse mere på selve vinen om, hvilken slags mad den egner sig særligt godt til. Eller også kan du spørge din vinhandler. Det gør det nemmere for dig at vælge den rette til lejligheden.

Find et budget

Der findes vin i alle prisklasser. Du kan købe alt fra en helt billig vin i din lokale dagligvarebutik til at købe en umenneskelig dyr investeringsvin – og alt derimellem. Inden du går ud for at købe en vin, bør du derfor blive afklaret med, hvad du gerne vil betale for den. Det gør det nemmere for dig at finde den rette.

Når det kommer til selve vinens pris, vil det typisk være faktorer, såsom varianten af vindruerne og oprindelsesstedet, der er afgørende for prisniveauet.

Den rette vin til maden

Når du skal vælge en vin, kommer det, som nævnt, også an på, hvilken mad du gerne vil have dertil. Her er der nogle tommelfingerregler, som du altid kan gå efter. Hvis du gerne vil have en hvidvin til desserten, eller andre søde retter, bør du vælge en Riesling eller isvin. De passer bedst hertil. Ligesådan findes der også andre vintyper, der egner sig bedst til andre madretter.