Sportsfreak? Din næste ferie skal gå til Barcelona

21. January 2022

Der findes et hav af oplevelser i Barcelona, som du som turist kan nyde godt af, da Barcelona i sig selv er en by, hvor du finder rigtig mange seværdigheder. En del af disse seværdigheder er flere hundrede år gamle, men i forbindelse med Olympiaden i 1992 kom der også nye til samlingen.

 

Så hvis du er til sport – eller bare spændende kultur, så gælder det om at læse med her, hvor du får en kort introduktion til de tre mest kendte seværdigheder (spoiler alert: en af dem handler om fodbold).

 

Sagrada Família

 

Her er der tale om en seværdighed, som du som turist bare MÅ opleve. Officielt hedder den Temple Expiatori de la Sagrada Família, men i daglig tale er det dog bare Sagrada Família. Kirken er Antoni Gaudis mest berømte mesterværk og blev samtidig også hans livsværk.

 

Gaudi arbejdede på konstruktionen fra 1883 og til hans død 14 år senere. Da han døde, var det blot et af tårnene, der var bygget, så resten er derefter blevet bygget baseret på Gaudis tegninger.

 

Planen er, at kirken skal stå færdig i 2030, men indtil da kan man sagtens opleve Barcelonas højeste bygnníng alligevel.

 

Camp Nou

 

På mange måder kan man sagtens sige, at Camp Nou nok er en lige så stor helligdom, som Sagrada Família er. Stadionet er nemlig hjemmebane for byens helt store stolthed; nemlig FC Barcelona.

 

Stadionet kan rumme op til 100.000 tilskuere og er derfor også Europas største stadion.

 

Uanset om det er for at se en kamp eller ej på det berømte stadion, er Camp Nou helt klart et besøg værd, og dette gælder også for dem, der ikke er just fodboldinteresseret. Det er muligt at komme på en rundtur på stadionet, hvor du eksempelvis vil komme på besøg i fodboldspillernes omklædningsrum, ud på tilskuerpladserne og en tur i presserummet samt sponserlogen.

 

Selve besøget på stadion slutter med, at man besøger klubhuset, hvor man kan se trofæerne fra de mange imponerende FC Barcelona præstationer.

 

La Rambla

 

Den sidste store seværdighed i Barcelona, som vi vil komme ind på i denne omgang, er La Rambla.

 

På mange måder er La Rambla jo faktisk Barcelonas svar på Strøget, som vi kender herhjemme. Livet leves døgnet rundt her, og det er ikke mindst om aftenen og i weekenderne, at der er liv og glade dage. Dette betyder også, at der er gode grunde for, at La Rambla er et besøg værd flere gange i løbet af ens ophold.

 

Den mest interessante del af La Rambla er den del, du finder i midten, delen som er forbeholdt fodgængere.

 

Så hvis du interesserer dig for fodbold – og vil kombinere det med en spændende storby, så er Barcelona klart et besøg værd.